نخستین روز مدرسه با ترافیک سنگین در شیراز
رئیس شورای شهر شیراز گفت: هیچ زیرساختی برای ورود سالانه 100 هزار خودروی جدید به شهر نداریم.
مردم شیراز اول مهرماه نخستین روز مدرسه به رغم تمهیدات مختلف راهنمائی و رانندگی و شهرداری شیراز و تغییر ساعت ادارات و بانک را با حجم سنگین ترافیک به خصوص در مسیرهای منتهی به مرکز شهر شروع کردند.
هرچند انتظار می رفت همچون سال های گذشته تا قبل از ساعت 9 صبح از حجم ترافیک کاسته شود اما تغییر ساعت بانک ها و ادارات سبب شد تا ترافیک سنگین که از ساعت 7 صبح آغاز شده بود تا ساعت 11 ادامه یابد اما قصه ترافیک به همین جا ختم نشد و از ساعت 11 تا پاسی از ظهر حجم ترافیک با حضور خانواده ها برای بازگرداندن فرزندان خود دوباره به اوج رسید که البته این بخش ترافیک انتظار می رود در روزهای آینده با راه اندازی سرویس مدارس کمی التیام یابد.
در همین رابطه دکتر محمدرضا بذرگر رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در گفت و گویی گفت: روزانه 250 تا 300 خودرو در شیراز شماره گذاری می شوند که متأسفانه هیچ زیرساختی برای ورود سالانه 100 هزار خودروی جدید به شهر شیراز نداریم.
وی با بیان اینکه سرعت خروج خودروهای فرسوده لاک پشتی است ادامه داد: عدم تناسب این سرعت ورود و خروج خودروهای جدید و فرسوده شهرها را دچار انواع معضلات کرده است.
این استاد شهرسازی دانشگاه شیراز یادآور شد: در مرحله اول برای حل بحران ترافیک باید میزان ظرفیت پذیری شهرها در طرح جامعه حمل و نقل شهری تعیین و براساس آن برنامه ریزی شود.
دکتر بذرگر ایجاد محدوده ترافیکی برای شهر شیراز را ضروری دانست و گفت: کلان شهری مثل شیراز با این حجم خودرو حتماً باید محدوده ترافیک داشته باشد تا همه به خود اجازه ورود به محدوده مرکزی شهر و ایجاد ترافیک سنگین ندهند.
وی با بیان اینکه استیلای اتومبیل بر انسان یک تئوری غلط است خاطرنشان کرد: اینکه همه شهر را به شهر اتومبیل تبدیل کنیم و شهر صرفاً در اختیار خودروها قرار بگیرد، فرهنگ غلطی است در حالیکه باید به فضای پیاده روی انسان های پیاده هم توجه شود لذا نباید اجازه حرکت خودرو در همه شهر را بدهیم.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه لزوم تقویت سرویس حمل و نقل عمومی را یادآور شد و گفت: در کنار ایجاد محدودیت ترافیکی باید به وسائل حمل و نقل عمومی مسیر ویژه بدهیم تا کسی که از وسیله عمومی استفاده می کند، سریع تر و راحت تر به مقصد برسد.
وی با تأکید بر لزوم ترویج فرهنگ استفاده از اتوبوس و تاکسی در شهر گفت: ایجاد خطوط ویژه ترافیک و تقویت خدمات بهتر خودروئی در سرویس های عمومی تئوری همه دنیاست لذا ما بر سیستم منظم حمل ونقل عمومی در عین سرعت بیشتر نسبت به خودروهای شخصی نیاز داریم اما در کلان شهری مثل شیراز بدون محدودیت ترافیک برای خودروهای شخصی، شهروندانی که از خودروی شخصی استفاده می کنند، سریع تر به مقصد خود رسیده و در نهایت امکان استفاده از سرویس های حمل و نقل عمومی نیز کمتر می شود.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز خواستار افزایش نظارت های پلیسی با درایت و نظم بیشتر شد و گفت: آنچه به عنوان نظارت پلیس در بحث ترافیک شیراز رخ می دهد، می تواند با بکارگیری نیرو و امکانات بیشتر بهتر شود.
وی افزود: در کنترل ترافیک شهر وضعیت بهینه ای نداریم چراکه ترافیک نیاز به کنترل لحظه به لحظه دارد.
استاد شهرسازی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: تصادفات رانندگی به دلیل عدم کنترل لحظه به لحظه ساعت ها راه ها را مسدود و وقت شهروندان را هدر می دهند در حالیکه در صورت کنترل و نظارت لحظه ای بلافاصله مأمور در محل سانحه حاضر شده و ترتیبات مؤثر را انجام می دهد.
وی در بخش دیگری از این گفت و گو به تجربیات جهانی در بحث ترافیک اشاره کرد و گفت: اصلاحات ترافیکی در شهر بایستی بر اساس معیارها و استانداردهای جهانی صورت بگیرد و با نگاهی به تجربیات جهانی می توان توسعه فیزیکی مطلوبی را در شهر اعمال کرد.